Schoolfotografie 

Kinderen op de foto zoals ze zijn

Van mijn grote hobby mijn beroep maken was een hele grote wens. Een wens die door hard werken en onvoorwaardelijke steun van de juiste mensen in 2007 echt uit kwam.
 

Na 15 jaar als leidster gewerkt te hebben ging het roer helemaal om en ging ik als allround fotografe aan de slag.  

Na 9  jaar is het nog steeds een heerlijk beroep. Wel hard werken en alles is mijn verantwoordelijkheid. Maar dat weegt niet op tegen de vrijheid, de lol en het plezier dat ik elke keer weer beleef als ik een stralend koppie voor mijn camera heb.

 

Inmiddels heb ik al heel veel mensen kunnen overtuigen van mijn kwaliteiten als fotografe en mijn ervaring met kinderen. Ik mag inmiddels al een flink aantal dagverblijven en scholen tot mijn vaste afnemers rekenen en ben daar natuurlijk ontzettend dankbaar voor. Als je ieder jaar terug mag komen betekent dat toch vertrouwen en bouw je ook een leuke band op met de mensen die daar werken. Daarnaast herkennen de kinderen mij ook en weten ze dat het weer een gezellige boel wordt.
 

Maar ook families hebben hun weg inmiddels gevonden en velen komen ieder jaar langs om iedereen weer mooi op de foto te laten zetten. 

Schoolfotografie is wel mijn voornaamste bezigheid maar privé fotoshoots, bruiloften of het maken van campagnefoto's zijn iedere keer weer een welkome afwisseling. Dat maakt fotograferen ook zo ontzettend leuk. Elke dag is anders en ieder persoon is anders.
  

Het voor de hobby fotograferen is, door er mijn beroep van te maken, iets minder geworden. Maar het fotograferen van mensen, het vastleggen van net dat ene moment of die o zo herkenbare blik, dat is waar ik nog steeds enorm van geniet. En dat mag ik nu als werk doen. Mooi toch!